DGNB.Certificació Sostenible

DGNB certificació:

El nou segell alemany de Construcció Sostenible del Consell (DGNB) s’atorga als edificis excel·lents amb la qualificació d’or, plata i bronze. Amb la seva precisa visió de 360 graus, que abasta tots els àmbits de la construcció sostenible. També es distingeix pel fet que es té en compte els costos del cicle de vida d’un edifici d’una manera integra.

El segell DGNB va ser desenvolupat per la Asociación de Construcción Sostenible de Alemania , en cooperació amb el Ministeri Federal de Transports, Obres Públiques i Desenvolupament Urbà (BMVBS). En vista dels canvis essencials de la indústria de la construcció i la propietat, que es centra en els temes d’eficiència energètica, la conservació dels recursos i la salut en primer pla, el desenvolupament d’un segell de qualitat especial per als edificis sostenibles es va fer necessària. Experts de tota la cadena de valor de la construcció i el sector immobiliari, en col·laboració amb el Ministeri Federal de Desenvolupament de Transport, Obres Públiques i Urbanisme ha desenvolupat un sistema de classificació flexible. L’objectiu era abordar l’eficiència energètica i a la vegada també les despeses de funcionament de tot el cicle de vida de l’edifici, considerant el disseny, la construcció i l’operació d’almenys cinquanta anys de funcionament.

Depenent de l’avaluació del nivell de rendiment general seran atorgats:

al menos el 80% 

Or

65% a 79%

Plata

50% a 64% 

Bronze

 L’etiqueta permet l’avaluació integral dels edificis sobre una base científica. S’està en constant evolució i pot ser utilitzat en tot el món per a una varietat molt amplia de tipus d’edificis.

Per avaluar l’acompliment dels edificis es van establir sis àrees que son  identificades:

Ecologia
Economia
Aspectes socioculturals i funcionals
Tecnologia
Processos
Ubicació

Per a les diferents àrees que són notes simples, la qualificació de l’edifici es reflecteix en una puntuació global. Com a prova de la publicitat l’edifici es obsequiat amb una placa amb la certificació d’or, plata o bronze – depenent de la classificació obtinguda.

 El camí cap al certificat d’un edifici:

En primer lloc es registra al DGNB la propietat.

En segon lloc els valors objectiu per definir les característiques de l’edifici.

Tercer: lliurament del pre-certificat.

Quart: de la planificació i documentació de la construcció.

Cinqué: prova de conformitat de l’execució i la documentació pel DGNB.

Sisé: premi de la Construcció Sostenible Alemany.

De la idea a l’edifici premiat:

Oferim assessorament integral i certificació de les normes DGNB des del principi. Conduïm el client i l’inversor en el camí de tots els aspectes de la construcció sostenible. Formulem objectius comuns per a l’edifici projectat i resumim l’especificació de requisits. Aquesta és la base per a l’avaluació inicial i una part de la sol · licitud al DGNB.

Després de la finalització del projecte o la presentació dels documents per l’auditor, es fa una auditoria de compliment DGNB. Quan el procediment es porta a terme correctament i si tots els criteris es compleixen, llavors l’etiqueta es concedeix oficialment i de forma permanent, la sostenibilitat de l’edifici es comunica immediatament.

Temes i continguts de la certificació DGNB:

CATEGORIA 1

Ecologia: El camp de l’ “ecologia” té en compte la conservació dels recursos i la protecció del medi ambient natural. Això és, entre altres coses, la demanda d’energia primària i l’aigua, les emissions de CO2 i contaminants i substàncies perilloses, que seran  necessaris   en la construcció.

CATEGORIA 2

Economia: En el camp de la “economia” juga el cost del cicle de vida un paper fonamental. Particularment important aquí és la presentació transparent d’aquests costos. D’aquesta divulgació és de particular benefici per al sector immobiliari, ja que rep un instrument amb el qual pot detectar els costos d’operació, manteniment i neteja d’un edifici a primera vista.

CATEGORIA 3

Aspectes socioculturals i funcionals: En el camp de “Aspectes socioculturals i funcionals” s’avalua la comoditat de l’usuari, la salut ocupacional i residencial. El confort tèrmic, l’aire fresc, l’ús de llum natural i confort acústic en edificis d’oficines tenen una influència directa sobre el rendiment i l’absentisme del personal i també als clients per tal de crear un ambient positiu.

CATEGORIA 4

Tecnologia: A l’àrea de “tecnologia” correspon a la condició estructural de l’edifici que s’adquireix.

CATEGORIA 5

Procés de Qualitat: Analitza el camp de la “qualitat del procés”, disseny i implementació de l’estructura.

CATEGORIA 6

Ubicació: L’etiqueta també té en compte factors locals que tenen efectes positius per al medi ambient i la societat, com la connexió d’un edifici per al transport públic.